<<Back

Korisnički priručnik za NIBP manžetnu za višekratnu upotrebu


Namjena i indikacije za uporabu

Višekratne NIBP manžete dodatak je koji se koristi za ručno mjerenje i automatsko neinvazivno praćenje krvnog tlaka. Manžeta nije sterilna i može se ponovno upotrijebiti. Odaberite odgovarajuću veličinu manžete s jednom ili dvostrukom cijevi, ovisno o veličini pacijenta i sustavu praćenja. 

Radni uvjeti:

 • Temperatura okoline: 0 do + 40 ° C
 • Relativna vlažnost: 15 do 85%
 • Atmosferski tlak: 86kpa ~ 106kpa

Skladištenje i pakiranje:

Manžete su pojedinačno zapakirane.
Manžete se moraju čuvati u izvornom pakiranju i u uvjetima skladištenja kako bi se maksimalizirao vijek skladištenja manšeta.
Uvjeti skladištenja su sljedeći:

 • Temperatura okoline: -10 do + 40 ° C
 • Relativna vlažnost: 15 do 85%
 • Atmosferski tlak: 86kpa ~ 106kpa

UPUTE ZA KORIŠTENJE 

 • Odaberite odgovarajuće mjesto za mjerenje krvnog tlaka. Budući da se normativne vrijednosti uglavnom temelje na ovom mjestu i zbog praktičnosti, prednost se daje nadlaktici. Kada je riječ o veličini ili obliku nadlaktice ili njezi pacijenta, uzimajući u obzir kardiovaskularni status pacijenta i učinak alternativnog mjesta na vrijednosti krvnog tlaka, odgovarajuću veličinu manšete i udobnost.
 • Ako pacijent stoji, sjedi ili je nagnut, osigurajte da nogavica ima potporu kako bi održala manžetnu u razini pacijentovog srca. Ako manšeta nije u razini srca, mora se uzeti u obzir razlika u sistoličkim i dijastoličkim vrijednostima zbog hidrostatskog učinka.
 • Odaberite odgovarajuću veličinu manžete. Izmjerite pacijentov ud i odaberite manžetnu odgovarajuće veličine prema veličini označenoj na manžetni ili ambalaži manšete. Kada se veličine manžete preklapaju za određeni opseg, odaberite manžetnu veće veličine. Točnost ovisi o upotrebi manšete odgovarajuće veličine.
 • Prije uporabe provjerite jesu li manžeta, cijevi manžetne i crijevo čisti i bez oštećenja. Zamijenite manžetnu kad je očito starenje, kidanje ili slabo zatvaranje. Nemojte napuhavati manžetnu kada je odmotana. Ne koristite manžetnu ako postoji sumnja na cjelovitost konstrukcije.
 • Prije nanošenja pregledajte ud pacijenta. Ne stavljajte manžetu na područja na kojima koža nije netaknuta ili je tkivo ozlijeđeno. Osigurajte da kuka ne dodiruje kožu; kontakt može izazvati iritaciju.
 • Palpirajte arteriju i postavite manžetu tako da arterija pacijenta bude poravnata strelicom manžetne s oznakom "arterija". Detalje potražite na sljedećoj slici.
 • Iscijedite sav zrak iz manžete i potvrdite da je manžeta povezana s neinvazivnim uređajem za mjerenje krvnog tlaka. Osigurajte da je veza sigurna, nesmetana i da cijevi nisu previjene.
 • Manžetnu čvrsto omotajte oko pacijentovog uda. Linija indeksa manžete mora biti unutar oznaka raspona. Pazite da su zatvarači kuke i petlje pravilno postavljeni tako da se pritisak ravnomjerno rasporedi po manžetni. Ako se koristi nadlaktica, stavite manžetu što je bliže moguće.
 • Pravilno umatanje manšete trebalo bi biti čvrsto, ali ipak bi trebalo omogućiti prostor za prst između pacijenta i manžete. Manžeta ne smije biti toliko čvrsta da spriječi venski povratak između određivanja.

Čišćenje

Prije ponovne upotrebe proizvod se mora temeljito očistiti navedenim deterdžentom. Dodatna upotreba izbjeljivača za kućanstvo, kao što je dolje opisano, osigurava barem nisku razinu dezinfekcije.
 • Višekratne NIBP manšete podvrgnute su 20 uzastopnih primjena sljedećih metoda čišćenja / dezinfekcije bez očitog negativnog učinka. Iako je ovaj postupak prikladan za dezinfekciju, možda neće ukloniti sve mrlje.
 • Potrebno je paziti da se izbjegne ulazak tekućine u cijev manžetne, otvore za zračno crijevo i ventile sustava za napuhavanje. Tekućina u dišnom putu može utjecati na točnost određivanja krvnog tlaka i oštetiti automatske ili ručne monitore.
Materijali
 • Enzimski deterdžent kao što je ENZOL enzimski deterdžent (SAD) ili Cidezyme enzimski deterdžent (UK)
 • Destilirana voda
 • 10% otopina bijelila za kućanstvo u destiliranoj vodi
 • Mekane krpe i četke s mekanim čekinjama
 • Boce s raspršivačem
Postupak
 • Pripremite enzimski deterdžent (ENZOL enzimski deterdžent (SAD) ili Cidezyme enzimski deterdžent (UK) ili ekvivalentnu i distalnu vodu) prema uputama proizvođača i 10% otopinu izbjeljivača u odvojenim bocama s raspršivačem.
 • Na proizvod obilno nanesite deterdžent. Ako se materijal osuši, ostavite da odstoji 1 minutu.
 • Obrišite glatke površine mekom krpom. Koristite četku s mekanim čekinjama na vidljivo zaprljanim mjestima i nepravilnim površinama.
Napomena: Budite posebno oprezni prilikom čišćenja žarulje i kontrolnog ventila na kompletnom sustavu napuhavanja. Ne dopustite da tekućina uđe u stražnji ventil ili zasićeni gumb.
 • Uklonite vidljive onečišćenja s periferije i donje strane upravljačke tipke.
 • Isperite obilnom količinom destilirane vode.
 • Da biste dezinficirali, raspršite 10% otopinu izbjeljivača na zahvaćeno područje dok se ne zasiti i ostavite 5 minuta da sjedi.
 • Obrišite višak otopine i proizvod ponovno isperite destiliranom vodom. Ostavite da se manšeta osuši na zraku.

Jamstvo / odgovornost

Proizvođač nudi 6 mjeseci jamstva protiv nedostataka u materijalu i / ili izradi od datuma kupnje. Ali ne pokriva oštećenja ili lomove zbog zlostavljanja ili nemarne njege manšeta. Jamčimo da je oprema u skladu sa specifikacijama sigurnosnih i izvedbenih standarda koji su trenutno na snazi ​​i koji se na nju primjenjuju.

Upozorenje:

 1. Manžete i sustave za napuhavanje povežite samo sa sustavima dizajniranim za neinvazivno praćenje krvnog tlaka.
 2. Manžetu nemojte spajati na sustave intravaskularne tekućine koji mogu omogućiti pumpanje zraka u krvnu žilu, što može dovesti do ozbiljne ozljede pacijenta.
 3. Tijekom nadzora nemojte vršiti vanjski pritisak na manšetu. Može uzrokovati netočne vrijednosti krvnog tlaka.
 4. Da biste optimizirali performanse i točnost, minimizirajte kretanje udova / kretanje manžete.
 5. Izbjegavajte kontakt s manšetom tijekom nadzora jer može prouzročiti netočne vrijednosti krvnog tlaka.
 6. Uređaji koji vrše pritisak na tkivo povezani su s purpurom, kožnom avulzijom, sindromom odjeljaka, ishemijom i / ili neuropatijom.
 7. Ne dobivajte utvrđivanja češće nego što je klinički naznačeno, vagajući koristi od čestog mjerenja naspram rizika.
 8. Često provjeravajte mjesto na manžetni i ekstremitet za znakove otežanog krvotoka, posebno kod praćenja u čestim intervalima i / ili tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Ako je prikladno, zakrenite web mjesto.
 9. Skinite manžetnu s pacijenta kad je nadzor obustavljen.
 10. Nemojte nanositi manžetu na ud koji se koristi za intravensku infuziju ili na područja gdje je cirkulacija ugrožena.
 11. Budite oprezni kada stavljate manžetu na ekstremitet koja se koristi za praćenje ostalih parametara pacijenta.
 12. Ne stavljajte manžetu na područja na kojima koža nije netaknuta ili je tkivo ozlijeđeno. Pazite da hrapava strana zatvarača ne dodiruje kožu; kontakt može izazvati iritaciju.
 13. Ne dobivajte utvrđivanja češće nego što je klinički naznačeno, ponderirajući koristi od čestog mjerenja rizika.
 14. Nanesite manžetnu prema uputama.

  OPREZ:
  Američki savezni zakon ograničava prodaju ovog uređaja od strane liječnika ili po nalogu liječnika.

  Objašnjenje simbola

  Proizvođač
  Kataloški broj
  Šifra serije
  Serijski broj
  Bez lateksa
  Nesterilizirano
  Pogledajte upute
  Oprez
  Datum proizvodnje
  Prekrižena kanta za otpatke ukazuje na odvojeni tretman od općeg otpada na kraju životnog vijeka.
  Direktiva o otpadu od električne i elektroničke opreme (WEEE)
  Simbol i strelica arterije trebaju biti postavljeni preko brahijalne ili femoralne arterije
  Indeksna crta
  Linija indeksa manžete mora biti unutar oznaka raspona
  Američki savezni zakon ograničava ovaj uređaj na prodaju od strane liječnika ili po nalogu liječnika.
  Europski ovlašteni predstavnik
  Oznaka CE