<<Back

Uudelleenkäytettävä NIBP-mansetin käyttöopas


Käyttötarkoitus ja käyttöaiheet

Uudelleenkäytettävät NIBP-mansetit ovat lisävaruste, jota käytetään manuaaliseen mittaamiseen ja automaattiseen ei-invasiiviseen verenpaineen seurantaan. Mansetti ei ole steriili ja sitä voidaan käyttää uudelleen. Valitse sopiva mansetin koko yhdellä tai kaksoisputkella potilaan koon ja seurantajärjestelmän mukaan. 

Käyttöolosuhteet:

 • Ympäristön lämpötila: 0 - + 40 ° C
 • Suhteellinen kosteus: 15-85%
 • Ilmanpaine: 86kpa ~ 106kpa

Varastointi ja pakkaus:

Hihansuut on pakattu erikseen.
Hihansuut on säilytettävä alkuperäispakkauksessaan ja säilytysolosuhteissa, jotta mansettien säilyvyys maksimoidaan.
Varastointiolosuhteet ovat seuraavat:

 • Ympäristön lämpötila: -10 ... + 40 ° C
 • Suhteellinen kosteus: 15-85%
 • Ilmanpaine: 86kpa ~ 106kpa

KÄYTTÖOHJEET 

 • Valitse sopiva verenpaineen mittauskohta. Koska normatiiviset arvot perustuvat yleensä tähän sivustoon ja mukavuuden vuoksi olkavarsi on edullinen. Kun olkavarren koko tai muoto tai potilaan hoito vastaavasti, ottaen huomioon potilaan kardiovaskulaarinen tila ja vaihtoehtoisen paikan vaikutus verenpaineen arvoihin, oikea mansettikoko ja mukavuus.
 • Jos potilas seisoo, istuu tai on kallistunut, varmista, että mansetti on tuettu, jotta mansetti pysyy potilaan sydämen tasolla. Jos mansetti ei ole sydämen tasolla, on otettava huomioon hydrostaattisesta vaikutuksesta johtuva ero systolisissa ja diastolisissa arvoissa.
 • Valitse sopiva mansettikoko. Mittaa potilaan raaja ja valitse sopivan kokoinen mansetti kalvosinnapille tai mansettipakkaukseen merkityn koon mukaan. Kun mansettien koot ovat päällekkäisiä tietyllä ympärysmitalla, valitse suurempi mansetti. Tarkkuus riippuu oikean kokoisen mansetin käytöstä.
 • Tarkista ennen käyttöä, että mansetti, mansettiletku ja letku ovat puhtaat ja vaurioitumattomat. Vaihda mansetti, kun vanheneminen, repiminen tai heikko sulkeutuminen on ilmeistä. Älä täytä mansettia avattuna. Älä käytä mansettia, jos rakenteellinen eheys epäillään.
 • Tarkista potilaan raaja ennen käyttöä. Älä kiinnitä mansettia alueille, joilla iho ei ole ehjä tai kudos on loukkaantunut. Varmista, että koukku ei pääse ihoon. kosketus voi aiheuttaa ärsytystä.
 • Palpatoi valtimo ja aseta mansetti siten, että potilaan valtimo on kohdakkain "valtimo" -tunnistetulla mansettinuolella. Katso lisätietoja seuraavasta kuvasta.
 • Purista mansettista kaikki ilma ja varmista, että mansetti on kytketty ei-invasiiviseen verenpaineen mittauslaitteeseen. Varmista, että liitäntä on tukeva, esteetön ja että letkut eivät ole taittuneet.
 • Kääri mansetti tiukasti potilaan raajan ympärille. Mansetin hakemistolinjan on oltava alueen merkintöjen sisällä. Varmista, että koukun ja silmukan sulkimet ovat kunnolla kiinni, jotta paine jakautuu tasaisesti koko mansettiin. Jos käytetään olkavartta, aseta mansetti mahdollisimman lähelle.
 • Oikean kalvosinnapin on oltava tiukka, mutta sen on silti annettava tilaa sormelle potilaan ja mansetin välillä. Mansetin ei tulisi olla niin tiukka, että se estäisi laskimoiden paluun määritysten välillä.

Siivous

Tuote on puhdistettava perusteellisesti määritetyllä pesuaineella ennen uudelleenkäyttöä. Kotitalousvalkaisuaineiden lisäkäyttö alla kuvatulla tavalla tarjoaa vähintään matalan desinfioinnin.
 • Uudelleenkäytettäville NIBP-mansetille on tehty 20 peräkkäistä sovellusta seuraavalla puhdistus- / desinfiointimenetelmällä ilman näkyvää negatiivista vaikutusta. Vaikka tämä menettely on riittävä desinfiointiin, se ei välttämättä poista kaikkia tahroja.
 • On huolehdittava siitä, että nestettä ei pääse mansetin letkuun, ilmaletkuaukkoihin ja täyttöjärjestelmän venttiileihin. Hengitysteissä oleva neste voi vaikuttaa verenpaineen määrittämisen tarkkuuteen ja vahingoittaa automaattisia tai manuaalisia näyttöjä.
Materiaalit
 • Entsymaattinen detergentti, kuten ENZOL-entsymaattinen detergentti (USA) tai Cidezyme-entsymaattinen detergentti (UK)
 • Tislattu vesi
 • 10% liuos kotitalousvalkaisuainetta tislatussa vedessä
 • Pehmeät liinat ja pehmeäharjaiset harjat
 • Suihkepullot
Menettely
 • Valmista entsymaattinen detergentti (ENZOL-entsymaattinen detergentti (Yhdysvallat) tai Cidezyme-entsymaattinen detergentti (UK) tai vastaava ja distaalinen vesi) valmistajan ohjeiden mukaisesti ja 10-prosenttinen valkaisuaineliuos erillisissä suihkepulloissa.
 • Suihkuta pesuainetta runsaasti tuotteeseen. Jos materiaali on kuivunut, anna seistä 1 minuutti.
 • Pyyhi sileät pinnat pehmeällä liinalla. Käytä pehmeällä harjalla harjaa näkyvästi likaisille alueille ja epäsäännöllisille pinnoille.
Huomaa: Ole erityisen varovainen puhdistaessasi täydellisen täyttöjärjestelmän polttimoa ja säätöventtiiliä. Älä anna nesteen päästä takaventtiiliin tai kyllästysnupiin.
 • Poista näkyvät epäpuhtaudet kehältä ja säätönupin alapuolelta.
 • Huuhtele runsaalla määrällä tislattua vettä.
 • Desinfioi suihkuttamalla 10-prosenttista valkaisuliuosta vaurioituneelle alueelle kyllästyneeksi ja anna istua 5 minuuttia.
 • Pyyhi ylimääräinen liuos pois ja huuhtele tuote uudelleen tislatulla vedellä. Anna mansetin kuivua.

Takuu / vastuu

Valmistaja tarjoaa 6 kuukauden takuun materiaali- ja / tai valmistusvirheille ostopäivästä lukien. Mutta ei kata mansettien väärinkäytöstä tai huolimattomasta hoidosta johtuvaa vahinkoa tai rikkoutumista. Takaamme, että laite on voimassa olevien ja siihen sovellettavien turvallisuus- ja suorituskykystandardien eritelmien mukainen.

Varoitus:

 1. Yhdistä hihansuut ja täyttöjärjestelmät vain järjestelmiin, jotka on suunniteltu ei-invasiiviseen verenpaineen seurantaan.
 2. Älä liitä mansettia suonensisäisiin nestejärjestelmiin, jotka saattavat sallia ilman pumppaamisen verisuoniin, mikä voi johtaa vakavaan potilaan loukkaantumiseen.
 3. Älä kohdista mansettia ulkoisella paineella tarkkailun aikana. Voi aiheuttaa epätarkkoja verenpainearvoja.
 4. Suorituskyvyn ja tarkkuuden optimoimiseksi minimoi raajojen / mansetin liike.
 5. Vältä kosketusta mansettiin tarkkailun aikana, koska se voi aiheuttaa epätarkkoja verenpainearvoja.
 6. Kudosta painostaviin laitteisiin on liittynyt purppuraa, ihon avulsiota, lokero-oireyhtymää, iskemiaa ja / tai neuropatiaa.
 7. Älä saa määrityksiä enempää kuin kliinisesti ilmoitettu, punnitsemalla usein mittaamisen edut riskeihin.
 8. Tarkista mansetin alue ja raajat usein verenvirtauksen esteiden varalta, varsinkin kun seurataan säännöllisin väliajoin ja / tai pitkiä aikoja. Käännä paikkaa tarvittaessa.
 9. Poista mansetti potilaalta, kun seuranta on keskeytetty.
 10. Älä kiinnitä mansettia raajaan, jota käytetään laskimonsisäiseen infuusioon, tai alueille, joilla verenkierto on heikentynyt.
 11. Ole varovainen, kun asetat mansetin raajalle, jota käytetään potilaan muiden parametrien seuraamiseen.
 12. Älä kiinnitä mansettia alueille, joilla iho ei ole ehjä tai kudos on loukkaantunut. Varmista, että sulkimen karkea puoli ei pääse ihoon; kosketus voi aiheuttaa ärsytystä.
 13. Älä saa määrityksiä useammin kuin kliinisesti osoitettu, usein mitattavien riskien painotetut edut.
 14. Levitä mansetti ohjeiden mukaan.

  VAROITUS:
  Yhdysvaltain liittovaltion laki rajoittaa tämän laitteen myynnin lääkärin toimesta tai lääkärin määräyksestä.

  Symboli Selitys

  Valmistaja
  Luettelonumero
  Eränumero
  Sarjanumero
  Lateksiton
  Steriloimaton
  Katso ohjeet
  Varoitus
  Valmistuspäivämäärä
  Yliviivattu pyöräkotelo osoittaa erillisen käsittelyn yleisestä jätteestä käyttöiän lopussa.
  Sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskeva direktiivi (WEEE)
  Valtimon symboli ja nuoli tulee sijoittaa olkavarren tai reisiluun valtimon päälle
  Hakemistorivi
  Mansetin hakemistolinjan on oltava alueen merkintöjen sisällä
  Yhdysvaltain liittovaltion laki rajoittaa tämän laitteen myyntiin lääkärin toimesta tai lääkärin määräyksestä.
  Euroopan valtuutettu edustaja
  CE-merkki