<<Back

Újrafelhasználható NIBP mandzsetta felhasználói kézikönyv


Rendeltetésszerű használat és felhasználási indikációk

Az újrafelhasználható NIBP mandzsetta a kézi mérésekhez és az automatikus nem invazív vérnyomásméréshez használt kiegészítő. A mandzsetta nem steril és újra felhasználható. Válassza ki a megfelelő mandzsetta méretét egy vagy kettős csővel, a beteg méretétől és a megfigyelő rendszertől függően. 

Üzemeltetési feltételek:

 • Környezeti hőmérséklet: 0 és + 40 ° C között
 • Relatív páratartalom: 15–85%
 • Légköri nyomás: 86kpa ~ 106kpa

Tárolás és csomagolás:

A mandzsetták külön-külön vannak csomagolva.
A mandzsettákat az eredeti csomagolásában és a tárolási körülmények között kell tárolni, hogy maximalizálják a mandzsetták élettartamát.
A tárolási feltételek a következők:

 • Környezeti hőmérséklet: -10 és + 40 ° C között
 • Relatív páratartalom: 15–85%
 • Légköri nyomás: 86kpa ~ 106kpa

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 

 • Válassza ki a megfelelő vérnyomásmérési helyet. Mivel a normatív értékek általában ezen a helyen alapulnak, és kényelmi okokból a felkar előnyben részesítése. Amikor a felkar mérete vagy alakja vagy ennek megfelelően a beteg ellátása, figyelembe véve a beteg szív- és érrendszeri állapotát, valamint az alternatív hely hatását a vérnyomásértékekre, a mandzsetta megfelelő méretére és kényelmére.
 • Ha a beteg áll, ül vagy ferde helyzetben van, győződjön meg arról, hogy a mandzsetta végét megtámasztja, hogy a mandzsetta a beteg szívének szintjén maradjon. Ha a mandzsetta nincs a szív szintjén, akkor figyelembe kell venni a szisztolés és a diasztolés értékek különbségét a hidrosztatikus hatás miatt.
 • Válassza ki a mandzsetta megfelelő méretét. Mérje meg a beteg végtagját, és válassza ki a megfelelő méretű mandzsettát a mandzsetta vagy a mandzsetta csomagolásán feltüntetett méretnek megfelelően. Ha a mandzsetta mérete átfedésben van egy meghatározott kerületen, válassza a nagyobb méretű mandzsettát. A pontosság a megfelelő méretű mandzsetta használatától függ.
 • Használat előtt ellenőrizze, hogy a mandzsetta, a mandzsetta tömlője és a tömlő tiszta és sérülésmentes. Cserélje ki a mandzsettát, ha öregedés, szakadás vagy gyenge záródás látható. Ne dobja fel a mandzsettát kibontva. Ne használjon mandzsettát, ha a szerkezeti integritás gyanúja merül fel.
 • Alkalmazás előtt ellenőrizze a beteg végtagját. Ne tegyen mandzsettát olyan területekre, ahol a bőr ép vagy sérült a szövet. Ügyeljen arra, hogy a horog ne érintkezzen a bőrrel; érintkezés irritációt okozhat.
 • Tapogassa meg az artériát, és helyezze a mandzsettát úgy, hogy a beteg artériája igazodjon az „artéria” feliratú mandzsetta nyílhoz. A részleteket lásd a következő ábrán.
 • Préselje ki a mandzsetta levegőjét és ellenőrizze, hogy a mandzsetta csatlakozik-e egy nem invazív vérnyomásmérő készülékhez. Győződjön meg arról, hogy a csatlakozás biztonságos, akadálytalan és a csövek nincsenek megtörve.
 • Csavarja szorosan a mandzsettát a páciens végtagja köré. A mandzsetta indexének a tartományon belül kell lennie. Győződjön meg arról, hogy a horog és a hurok lezárásai megfelelően vannak-e rögzítve, hogy a nyomás egyenletesen oszlik el a mandzsettán. A felkar használata esetén helyezze a mandzsettát a lehető legközelebb.
 • A mandzsetta megfelelő csomagolásának szorosnak kell lennie, de továbbra is szabad helyet kell hagynia az ujjának a beteg és a mandzsetta között. A mandzsetta nem lehet olyan feszes, hogy megakadályozza a vénás visszatérést a meghatározások között.

Tisztítás

A terméket az újrafelhasználás előtt alaposan meg kell tisztítani a megadott mosószerrel. Az alábbiakban ismertetett háztartási fehérítő kiegészítő használata legalább alacsony szintű fertőtlenítést biztosít.
 • Az újrafelhasználható NIBP mandzsettákat 20 egymást követő alkalmazásnak vetették alá az alábbi tisztítási / fertőtlenítési módszerrel, nyilvánvaló negatív hatás nélkül. Bár ez az eljárás megfelelő a fertőtlenítéshez, előfordulhat, hogy nem távolítja el az összes foltot.
 • Ügyeljen arra, hogy a mandzsetta csövébe, a légtömlő nyílásaiba és a felfújórendszer szelepeibe ne kerüljön folyadék. A légúti folyadék befolyásolhatja a vérnyomás meghatározásának pontosságát, és károsíthatja az automatikus vagy kézi monitorokat.
Anyagok
 • Enzimatikus detergensek, például ENZOL enzimatikus detergens (USA) vagy Cidezyme enzim detergens (Egyesült Királyság)
 • Desztillált víz
 • 10% -os háztartási fehérítő oldat desztillált vízben
 • Puha kendők és puha sörtés kefék
 • Spray palackok
Eljárás
 • Készítse elő az enzimatikus mosószert (ENZOL enzimatikus mosószert (USA) vagy a Cidezyme enzim mosószert (Egyesült Királyság) vagy azzal egyenértékű és disztális vizet) a gyártó utasításai szerint, és 10% -os fehérítő oldatot, külön spray palackokban.
 • Szórjon bőségesen mosószert a termékre. Ha az anyag rá van száradva, hagyja 1 percig ülni.
 • Törölje le a sima felületeket puha ruhával. Használjon puha sörtés kefét láthatóan szennyezett területeken és szabálytalan felületeken.
Megjegyzés: Különleges körültekintéssel járjon el a teljes felfújórendszer izzójának és vezérlőszelepének tisztításakor. Ne engedje, hogy a folyadék a hátsó szelepbe vagy a telítőgombba kerüljön.
 • Távolítsa el a látható szennyeződéseket a perifériáról és a vezérlőgomb alsó részéről.
 • Öblítse le bőséges mennyiségű desztillált vízzel.
 • Fertőtlenítés céljából 10% fehérítőoldatot permetezzen az érintett területre telítettségig, és hagyja 5 percig ülni.
 • Törölje le a felesleges oldatot, és öblítse le újra a terméket desztillált vízzel. Hagyja a mandzsettát megszáradni.

Garancia / felelősség

A gyártó a vásárlás napjától 6 hónap garanciát vállal az anyag- és / vagy gyártási hibákra. De nem fedezi a mandzsetta visszaélésszerű használatából vagy gondatlan gondozásából eredő károkat vagy töréseket. Garantáljuk, hogy a berendezés megfelel a jelenleg érvényben lévő és a rá vonatkozó biztonsági és teljesítmény-előírások specifikációinak.

Figyelem:

 1. Csatlakoztassa a mandzsettákat és az inflációs rendszereket csak nem invazív vérnyomásmérésre tervezett rendszerekhez.
 2. Ne csatlakoztassa a mandzsettát az intravaszkuláris folyadékrendszerhez, amely lehetővé teheti a levegő pumpálását az erekbe, ami súlyos beteg sérüléshez vezethet.
 3. Monitorozás közben ne gyakoroljon külső nyomást a mandzsettára. Pontatlan vérnyomásértékeket okozhat.
 4. A teljesítmény és a pontosság optimalizálása érdekében minimalizálja a végtagok mozgását / a mandzsetta mozgását.
 5. Figyelés közben kerülje a mandzsetta érintkezését, mivel ez pontatlan vérnyomásértékeket okozhat.
 6. A szövetekre nyomást gyakorló eszközök purpurával, bőrtöréssel, rekesz szindrómával, iszkémiával és / vagy neuropathiával társultak.
 7. Ne végezzen meghatározást a klinikailag jelzettnél gyakrabban, mérlegelve a gyakori mérés előnyeit a kockázattal.
 8. Gyakran ellenőrizze a mandzsetta helyét és a végtagokat az akadályozott véráramlás jeleit illetően, különösen gyakori időközönként és / vagy hosszabb ideig történő ellenőrzés esetén. Forgassa el a helyet, ha szükséges.
 9. Távolítsa el a mandzsettát a páciensről, amikor a megfigyelést felfüggesztették.
 10. Ne tegyen mandzsettát az intravénás infúzióhoz használt végtagokra, vagy olyan területekre, ahol a keringés sérült.
 11. Óvatosan járjon el, amikor mandzsettát helyez a végtagra, amelyet a beteg egyéb paramétereinek ellenőrzésére használnak.
 12. Ne tegyen mandzsettát olyan területekre, ahol a bőr ép vagy sérült a szövet. Ügyeljen arra, hogy a záródarab durva oldala ne érintkezzen a bőrrel; érintkezés irritációt okozhat.
 13. Ne végezzen meghatározást gyakrabban, mint klinikailag javallt, a gyakoriságmérés előnyeinek súlyozási előnyei a kockázattal szemben.
 14. Alkalmazza a mandzsettát az utasításoknak megfelelően.

  VIGYÁZAT: Az
  Egyesült Államok szövetségi törvényei ezt a készüléket orvos számára vagy orvos megrendelésére korlátozzák.

  Szimbólum Magyarázat

  Gyártó
  Katalógus szám
  Vonalkód
  Sorozat száma
  Latex mentes
  Nem sterilizált
  Lásd az utasításokat
  Vigyázat
  Gyártás dátuma
  Az áthúzott kerekes szemét az általános hulladéktól elkülönített kezelést jelzi az élet végén.
  Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló irányelv (WEEE)
  Az artéria szimbólumát és nyílát a brachialis vagy a femorális artéria fölé kell helyezni
  Index sor
  A mandzsetta indexének a tartományon belül kell lennie
  Az Egyesült Államok szövetségi törvényei ezt az eszközt orvos számára vagy orvos megrendelésére korlátozzák.
  Meghatalmazott európai képviselő
  CE jelölés