<<Back

Manual de utilizare manșetă NIBP reutilizabilă


Utilizare intenționată și indicații de utilizare

Manșetele NIBP reutilizabile sunt un accesoriu utilizat în măsurarea manuală și monitorizarea automată a tensiunii arteriale neinvazive. Manșeta nu este sterilă și poate fi refolosită. Selectați dimensiunea potrivită a manșetei cu un singur tub sau un dublu tub, în ​​funcție de dimensiunea pacientului și de sistemul de monitorizare. 

Conditii de operare:

 • Temperatura ambientală: 0 până la + 40 ° C
 • Umiditate relativă: 15 până la 85%
 • Presiunea atmosferică: 86kpa ~ 106kpa

Depozitare și ambalare:

Manșetele sunt ambalate individual.
Manșetele trebuie depozitate în ambalajul original și în condițiile de depozitare pentru a maximiza durata de păstrare a manșetelor.
Condițiile de depozitare sunt următoarele:

 • Temperatura ambientală: -10 până la + 40 ° C
 • Umiditate relativă: 15 până la 85%
 • Presiunea atmosferică: 86kpa ~ 106kpa

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE 

 • Selectați locul adecvat de măsurare a tensiunii arteriale. Deoarece valorile normative se bazează în general pe acest site și, din motive de comoditate, este preferat brațul superior. Atunci când dimensiunea sau forma brațului superior sau îngrijirea pacientului în consecință, ținând cont de starea cardiovasculară a pacientului și de efectul locului alternativ asupra valorilor tensiunii arteriale, mărimii și confortului corespunzătoare ale manșetei.
 • Dacă pacientul este în picioare, așezat sau înclinat, asigurați-vă că membrul manșetei este sprijinit pentru a menține manșeta la nivelul inimii pacientului. Dacă manșeta nu se află la nivelul inimii, trebuie luată în considerare diferența dintre valorile sistolice și diastolice datorită efectului hidrostatic.
 • Selectați dimensiunea potrivită a manșetei. Măsurați membrul pacientului și selectați manșeta de dimensiuni adecvate în funcție de mărimea marcată pe manșetă sau pe ambalajul manșetei. Când dimensiunile manșetei se suprapun pentru o circumferință specificată, alegeți manșeta mai mare. Precizia depinde de utilizarea manșetei de mărime adecvată.
 • Înainte de utilizare, verificați dacă manșeta, tubulatura manșonului și furtunul sunt curate și fără deteriorări. Înlocuiți manșeta atunci când este evidentă îmbătrânirea, ruperea sau închiderea slabă. Nu umflați manșeta când este desfăcută. Nu folosiți manșetă dacă integritatea structurală este suspectă.
 • Inspectați membrele pacientului înainte de aplicare. Nu aplicați manșeta în zonele în care pielea nu este intactă sau țesutul este rănit. Asigurați-vă că cârligul nu intră în contact cu pielea; contactul poate provoca iritații.
 • Palpați artera și plasați manșeta astfel încât artera pacientului să fie aliniată cu săgeata manșetei marcată „arteră”. Consultați figura următoare pentru detalii.
 • Strângeți tot aerul din manșetă și confirmați că manșeta este conectată la un dispozitiv neinvaziv de măsurare a tensiunii arteriale. Asigurați-vă că conexiunea este sigură, neobstrucționată și că tubulatura nu este îndoită.
 • Înfășurați bine manșeta în jurul membrului pacientului. Linia index a manșetei trebuie să se încadreze în marcaje. Asigurați-vă că dispozitivele de închidere cu cârlig și buclă sunt cuplate corespunzător, astfel încât presiunea să fie distribuită uniform pe manșetă. Dacă se utilizează brațul superior, așezați manșeta cât mai aproape posibil.
 • Înfășurarea corectă a manșetei ar trebui să fie strânsă, dar ar trebui să permită în continuare spațiu pentru un deget între pacient și manșetă. Manșeta nu trebuie să fie atât de strânsă încât să prevină revenirea venoasă între determinări.

Curățare

Produsul trebuie curățat temeinic cu detergentul specificat înainte de reutilizare. Utilizarea suplimentară a înălbitorului de uz casnic, așa cum este descris mai jos, oferă cel puțin un nivel scăzut de dezinfecție.
 • Manșetele NIBP refolosibile au fost supuse la 20 de aplicații succesive ale următoarei metode de curățare / dezinfectare fără niciun efect negativ aparent. Deși această procedură este adecvată pentru dezinfectare, este posibil să nu elimine toate petele.
 • Trebuie să aveți grijă să evitați pătrunderea lichidului în tubulatura manșetei, deschiderile furtunului de aer și supapele sistemului de umflare. Lichidul pe căile respiratorii poate afecta precizia determinării tensiunii arteriale și poate deteriora monitoarele automate sau manuale.
Materiale
 • Detergent enzimatic, cum ar fi detergent enzimatic ENZOL (SUA) sau detergent enzimatic Cidezyme (UK)
 • Apa distilata
 • Soluție 10% de înălbitor de uz casnic în apă distilată
 • Cârpe moi și perii cu peri moi
 • Sticle de pulverizare
Procedură
 • Pregătiți detergentul enzimatic (detergent enzimatic ENZOL (SUA) sau detergent enzimatic Cidezyme (UK) sau apă echivalentă și distală) conform instrucțiunilor producătorului și soluție de înălbitor 10%, în sticle de pulverizare separate.
 • Pulverizați detergent pe produs. Dacă materialul este uscat, lăsați să stea 1 minut.
 • Ștergeți suprafețele netede cu o cârpă moale. Utilizați o perie moale pe zone vizibil murdare și suprafețe neregulate.
Notă: Aveți grijă deosebită când curățați becul și supapa de control pe un sistem complet de umflare. Nu permiteți pătrunderea fluidului în supapa din spate sau în butonul de saturare.
 • Îndepărtați contaminanții vizibili din periferie și partea inferioară a butonului de control.
 • Clătiți cu cantități abundente de apă distilată.
 • Pentru dezinfectare, pulverizați soluție de înălbitor 10% pe zona afectată până când este saturată și lăsați să stea timp de 5 minute.
 • Ștergeți soluția în exces și clătiți din nou produsul cu apă distilată. Lăsați manșeta să se usuce la aer.

Garanție / Răspundere

Producătorul oferă o garanție de 6 luni împotriva defectelor de material și / sau de fabricație de la data cumpărării. Dar nu acoperă deteriorarea sau ruperea cauzată de utilizarea abuzivă sau îngrijirea neglijentă a manșetelor. Garantăm că echipamentul este conform cu specificațiile standardelor de siguranță și performanță în vigoare în prezent și aplicabile acestuia.

Avertizare:

 1. Conectați manșetele și sistemele de umflare numai la sistemele concepute pentru monitorizarea neinvazivă a tensiunii arteriale.
 2. Nu conectați manșeta la sistemele de fluide intravasculare care pot permite pomparea aerului într-un vas de sânge, ceea ce ar putea duce la rănirea gravă a pacientului.
 3. Nu aplicați presiune externă împotriva manșetei în timpul monitorizării. Poate provoca valori inexacte ale tensiunii arteriale.
 4. Pentru a optimiza performanța și precizia, minimizați mișcarea membrelor / mișcarea manșetei.
 5. Evitați contactul cu manșeta în timp ce monitorizați, deoarece poate provoca valori inexacte ale tensiunii arteriale.
 6. Dispozitivele care exercită presiune asupra țesuturilor au fost asociate cu purpură, avulsie cutanată, sindrom compartimental, ischemie și / sau neuropatie.
 7. Nu obțineți determinări nu mai frecvent decât cele indicate clinic, cântărind beneficiile măsurării frecvente în raport cu riscul.
 8. Verificați frecvent locul manșetei și extremitățile pentru semne de obstrucție a fluxului sanguin, mai ales atunci când monitorizați la intervale frecvente și / sau pe perioade lungi de timp. Rotiți site-ul, dacă este cazul.
 9. Scoateți manșeta de la pacient când monitorizarea a fost suspendată.
 10. Nu aplicați manșeta pe membrele utilizate pentru perfuzie intravenoasă sau în zonele în care circulația este compromisă.
 11. Aveți grijă atunci când așezați manșeta pe extremitatea utilizată pentru a monitoriza parametrii altor pacienți.
 12. Nu aplicați manșeta în zonele în care pielea nu este intactă sau țesutul este rănit. Asigurați-vă că partea aspră a închiderii nu intră în contact cu pielea; contactul poate provoca iritații.
 13. Nu obțineți determinări mai frecvent decât cele indicate clinic, beneficiile ponderării măsurării frecvente în raport cu riscul.
 14. Aplicați manșeta conform instrucțiunilor.

  ATENȚIE:
  Legea federală americană restricționează vânzarea acestui dispozitiv de către sau la ordinul unui medic.

  Simbol Explicație

  Producător
  Număr de catalog
  Codul lotului
  Numărul seriei
  Fără latex
  Nesterilizat
  Consultați instrucțiunile
  Prudență
  Data fabricatiei
  Coșul de gunoi tăiat indică un tratament separat de deșeurile generale la sfârșitul vieții.
  Directiva privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE)
  Simbolul arterial și săgeata trebuie plasate peste artera brahială sau femurală
  Linia index
  Linia index a manșetei trebuie să se încadreze în marcaje
  Legea federală americană restricționează vânzarea acestui dispozitiv de către sau la ordinul unui medic.
  Reprezentant autorizat european
  Marcajul CE