<<Back

Uporabniški priročnik za manšeto NIBP za večkratno uporabo


Namenska uporaba in indikacije za uporabo

Manšete NIBP za večkratno uporabo so pripomoček, ki se uporablja pri ročnem merjenju in samodejnem neinvazivnem nadzoru krvnega tlaka. Manšeta ni sterilna in jo je mogoče ponovno uporabiti. Izberite ustrezno velikost manšete z eno ali dvojno cevjo, odvisno od velikosti pacienta in sistema za spremljanje. 

Delovni pogoji:

 • Temperatura okolice: 0 do + 40 ° C
 • Relativna vlažnost: 15 do 85%
 • Atmosferski tlak: 86kpa ~ 106kpa

Skladiščenje in pakiranje:

Manšete so pakirane posamično.
Manšete je treba hraniti v originalni embalaži in v pogojih skladiščenja, da se skrajša življenjska doba manšete.
Pogoji skladiščenja so naslednji:

 • Temperatura okolice: -10 do + 40 ° C
 • Relativna vlažnost: 15 do 85%
 • Atmosferski tlak: 86kpa ~ 106kpa

NAVODILA ZA UPORABO 

 • Izberite ustrezno mesto za merjenje krvnega tlaka. Ker normativne vrednosti na splošno temeljijo na tej strani in je zaradi boljše uporabnosti zaželena nadlaket. Glede na velikost ali obliko nadlakti ali pacientovo oskrbo, upoštevajoč bolnikovo kardiovaskularno stanje in učinek alternativnega mesta na vrednosti krvnega tlaka, pravilno velikost manšete in udobje.
 • Če bolnik stoji, sedi ali je nagnjen, zagotovite, da je okončina podprta tako, da manšeta ostane na ravni bolnikovega srca. Če manšeta ni na ravni srca, je treba upoštevati razliko v sistolični in diastolični vrednosti zaradi hidrostatskega učinka.
 • Izberite ustrezno velikost manšete. Izmerite bolnikovo okončino in izberite manšeto primerne velikosti glede na velikost, ki je označena na manšeti ali embalaži manšete. Ko se manšete prekrivajo za določen obseg, izberite manšeto večje velikosti. Natančnost je odvisna od uporabe manšete ustrezne velikosti.
 • Pred uporabo preverite, ali so manšeta, cev manšete in cev čiste in brez poškodb. Manšeto zamenjajte, če je očitno staranje, trganje ali šibko zapiranje. Manšete ne napihujte, ko je odvita. Ne uporabljajte manšete, če obstaja sum na strukturno celovitost.
 • Pred nanosom pregledajte bolnikovo okončino. Manšete ne nanašajte na predele, kjer koža ni nepoškodovana ali je tkivo poškodovano. Zagotovite, da kavelj ne pride v stik s kožo; stik lahko povzroči draženje.
 • Opipajte arterijo in postavite manšeto tako, da je pacientova arterija poravnana s puščico manšete z oznako "arterija". Za podrobnosti glejte naslednjo sliko.
 • Iz manšete iztisnite ves zrak in preverite, ali je manšeta priključena na neinvazivno napravo za merjenje krvnega tlaka. Prepričajte se, da je povezava varna, neovirana in da cevi niso upognjene.
 • Manšeto tesno zavijte okoli pacientovega uda. Kazalo manšete mora biti v območju oznak. Prepričajte se, da so zapirala s kavljem pravilno pritrjena, tako da se tlak enakomerno porazdeli po manšeti. Če uporabljate nadlaket, postavite manšeto čim bližje.
 • Pravilno zavijanje manšete mora biti tesno, vendar mora vseeno omogočati prostor za prst med pacientom in manšeto. Manšeta ne sme biti tako tesna, da ne bi preprečevala venskega vračanja med določitvami.

Čiščenje

Izdelek je treba pred ponovno uporabo temeljito očistiti z določenim detergentom. Dodatna uporaba gospodinjskega belila, kot je opisano spodaj, zagotavlja vsaj nizko stopnjo razkuževanja.
 • Manšete NIBP za večkratno uporabo so bile podvržene 20 zaporednim nanašanjem naslednje metode čiščenja / razkuževanja brez očitnega negativnega učinka. Čeprav je ta postopek primeren za razkuževanje, morda ne bo odstranil vseh madežev.
 • Paziti je treba, da se prepreči vdor tekočine v cev manšete, odprtine zračnih cevi in ​​ventile sistema za napihovanje. Tekočina v dihalnih poteh lahko vpliva na natančnost določanja krvnega tlaka in poškoduje avtomatske ali ročne monitorje.
Materiali
 • Encimski detergent, kot je encimski detergent ENZOL (ZDA) ali encimski detergent Cidezyme (Velika Britanija)
 • Destilirana voda
 • 10% raztopina gospodinjskega belila v destilirani vodi
 • Mehke krpe in ščetke z mehkimi ščetinami
 • Spray steklenice
Postopek
 • Encimski detergent (encimski detergent ENZOL (ZDA) ali encimski detergent Cidezyme (Velika Britanija) ali enakovredna in distalna voda) pripravite v skladu z navodili proizvajalca in 10% raztopino belila v ločenih steklenicah z razpršilom.
 • Na izdelek razpršite detergent. Če je material sušen, pustite sedeti 1 minuto.
 • Gladke površine obrišite z mehko krpo. Uporabite krtačo z mehkimi ščetinami na vidno umazanih mestih in nepravilnih površinah.
Opomba: Bodite posebno previdni pri čiščenju žarnice in regulacijskega ventila na celotnem sistemu napihovanja. Ne dovolite, da tekočina vstopi v zadnji ventil ali nasičen gumb.
 • Odstranite vidne nečistoče z obrobja in spodnje strani upravljalnega gumba.
 • Izperite z veliko destilirane vode.
 • Za razkuževanje razpršite 10% raztopino belila na prizadeto območje, dokler se ne nasiči in pustite sedeti 5 minut.
 • Obrišite odvečno raztopino in izdelek sperite z destilirano vodo. Pustite, da se manšeta posuši na zraku.

Garancija / odgovornost

Proizvajalec ponuja 6 mesecev garancije za napake v materialu in / ali izdelavi od datuma nakupa. Vendar ne krije škode ali zloma zaradi zlorabe ali malomarne nege manšet. Zagotavljamo, da je oprema skladna s specifikacijami trenutno veljavnih in veljavnih standardov varnosti in učinkovitosti.

Opozorilo:

 1. Manšete in napihovalne sisteme povežite samo s sistemi, zasnovanimi za neinvazivno spremljanje krvnega tlaka.
 2. Manšete ne priključujte na sisteme z intravaskularno tekočino, ki lahko omogočijo črpanje zraka v krvno žilo, kar lahko povzroči resne poškodbe bolnika.
 3. Med spremljanjem ne pritiskajte na manšeto. Lahko povzroči netočne vrednosti krvnega tlaka.
 4. Za optimizacijo zmogljivosti in natančnosti zmanjšajte gibanje okončin / gibanje manšete.
 5. Med nadzorom se izogibajte stiku z manšeto, ker lahko povzroči netočne vrednosti krvnega tlaka.
 6. Naprave, ki izvajajo pritisk na tkivo, so povezane z purpuro, kožno avulzijo, predelnim sindromom, ishemijo in / ali nevropatijo.
 7. Določajte pogosteje, kot je klinično indicirano, in tehtajte koristi pogostega merjenja glede na tveganje.
 8. Na mestu manšete in okončini pogosto preverjajte znake oviranega krvnega pretoka, zlasti pri rednem nadzoru in / ali v daljšem časovnem obdobju. Po potrebi zavrtite spletno mesto.
 9. Odstranite manšeto s pacienta, ko je nadzor prekinjen.
 10. Manšete ne nanašajte na okončine, ki se uporabljajo za intravensko infuzijo, ali na območja, kjer je cirkulacija ogrožena.
 11. Bodite previdni pri postavljanju manšete na okončino, ki se uporablja za spremljanje drugih pacientovih parametrov.
 12. Manšete ne nanašajte na predele, kjer koža ni nepoškodovana ali je tkivo poškodovano. Prepričajte se, da groba stran pokrova ne pride v stik s kožo; stik lahko povzroči draženje.
 13. Ugotovitve ne dobivajte pogosteje, kot je klinično indicirano, s ponderiranjem prednosti pogostega merjenja tveganja.
 14. Nanesite manšeto v skladu z navodili.

  POZOR:
  Zvezna zakonodaja ZDA omejuje prodajo te naprave po zdravniku ali po naročilu zdravnika.

  Pojasnilo simbola

  Proizvajalec
  Kataloška številka
  Koda serije
  Serijska številka
  Brez lateksa
  Nesterilizirano
  Glejte navodila
  Previdno
  Datum izdelave
  Prečrtan zabojnik za smeti na koncu življenjske dobe pomeni ločeno obdelavo od splošnih odpadkov.
  Direktiva o odpadkih električne in elektronske opreme (OEEO)
  Simbol in puščico arterije je treba namestiti nad brahialno ali femoralno arterijo
  Indeksna črta
  Kazalo manšete mora biti v območju oznak
  Ameriški zvezni zakon omejuje prodajo te naprave po zdravniku ali po naročilu zdravnika.
  Evropski pooblaščeni zastopnik
  Oznaka CE